Brunkager.

Ingredienser


Jeg bruger opskriften fra Valdemarsro 



Tilbehør: Varmeskjold og evt stænklåg, flexpisker og sideomrøre


  1. Fastsæt varmeskjold og evt stænklåget. Påsæt flexipisker og sideomrører.
  2. Sæt temperaturen til 60 gr. og uret på 7 minutter.
  3. Sæt røreinteval til 1 (røre med pause). Start
  4. Efter 7 min. burde ingredienserne være smeltet, og kun lun. Sæt varmen op OFF
  5. Rør appelsimsaft med potaske i dejen
  6. Når melet tilsættes må smørblandingen ikke være varm, kun lun (ellers smuldre dejen)
  7. Tilsæt de tørre ingredienser lidt efter lidt til dejen. 
  8. Ælt dejen godt igennem


Franskbrød.

Ingredienser

3 dl mælk

25 g. gær

1/2 tsk sukker

425 g Manitoba mel

25 g smør/margarine



Tilbehør: Varmeskjold, dejkrog.


  1. Fastsæt varmeskjold.
  2. Kom mælk i skålen, og indstil varmen på 35 gr. Stop varmen når mælken er lun.
  3. Kom sukker og gær i skålen. Rør gæren ud i mælken i hånden med dejkrogen.
  4. Påsæt dejkrog.
  5. Sæt uret på 6 min. hastigheden på min. Tilsæt melet lidt af gangen. Gem lidt som du kommer salt og smør i.
  6. Sæt uret på 5 min og hastighed på 1. Start.
  7. Sæt uret på 5 min og hastighed på 2. Tilsæt mel, salt og smør lidt af gangen.
  8. Sæt uret på 5 min og hastighed på 3. Start. (Gå ikke fra maskinen, den "vandre over bordet" ved høj hastighed).
  9. Hæv til dobbelt størrelse, eller min. 45 min. - max 1 time.
  10. Virk dejen op, uden at bruge for meget mel. Kom dejen i form.
  11. Hæv i min 45 min. - max 1 time.
  12. Bages i 25 min ved 180 gr, varmluft.


Kartoffelmos.

Ingredienser

1 kilo kartofler
1,5 liter vand

75 g. smør
50 ml. mælk eller fløde (valgfrit)
Krydderier 

1 æggeblomme


Tilbehør: Varmeskjold og stænklåg, K-Spade


  1. Skræl kartoflerne og skær dem i kvarte. Kom dem ned i skålen sammen med vand. Du skal ikke fastsætte noget værktøjet på maskinen. Fastsæt varmeskjold og stænklåget. Sæt temperaturen til 100 gr. og uret på 20 minutter, eller indtil kartoflerne er bløde.
  2. Hæld vandet fra kartoflerne, og kom dem derefter tilbage i skålen.
  3. Tilføj smør.
  4. Sæt K-Spaden på, og start. 
  5. Tilføj mælk lidt af gangen til mosen har den rette konsistens. 
  6. Tilføj krydderier som ønsket. (salt)
  7. Tilføj æggeblommen.


Velbekomme :-) 

Risengrød.

Ingredienser


1 l. mælk
1,5 dl grødris

1tsk salt


Tilbehør: Varmeskjold og stænklåg, flexpisker og sideomrører


  1. Fastsæt varmeskjold og stænklåget. Påsæt flexipisker og sideomrører. Sæt temperaturen til 98 gr. og uret på 45 minutter. Sæt røreinteval til 0 (røre hele tiden). Start
  2. Efter 45 min. tilsættes salt.
  3. Sæt uret på 5 min. Start.
  4. Tag skålen af maskinen


Velbekomme :-)